Εγκατάσταση

Θέση Εγκατάστασης


Λόγω της ισχύος της θερμικής ακτινοβολίας τους, τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε μέσα στο δωμάτιο. Ο πιο ενεργειακά αποδοτικός τρόπος εγκατάστασης είναι σε τοίχους ή στην οροφή σε συνδυασμό με ένα θερμοστάτη. Ωστόσο, τα πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως επιδαπέδια (προσωρινή) θέρμανση στηριζόμενα στις ειδικά διαμορφωμένες βάσεις αλουμινίου, καθώς το μικρό τους βάρος επιτρέπει την εύκολη μετακίνησή τους μέσα στο χώρο.


Κάθε πάνελ μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα απλά και μόνο με το άνοιγμα 4 τρυπών στο ταβάνι ή στον τοίχο ή ακόμα και σε ψευδοοροφές.

Με τη σύνδεση του καλωδίου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην πρίζα, το πάνελ ξεκινά να λειτουργεί!

Για ακόμα πιο οικονομική και αποδοτική χρήση, προτείνεται να συνδυαστεί με τη λειτουργία θερμοστάτη.


Οι εσωτερικοί τοίχοι και τα ταβάνια είναι ιδανικά για την τοποθέτηση των πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, καθώς θερμαίνουν τους κρύους εξωτερικούς τοίχους δημιουργώντας βέλτιστη θερμοκρασία στο χώρο. Ωστόσο, ακόμα και η τοποθέτησή τους σε έναν εξωτερικό τοίχο, θα δημιουργήσει ένα παρόμοιο κλίμα στο δωμάτιο, αλλά με περισσότερο χρόνο λειτουργίας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι πως τα πάνελ σας θα πρέπει να "κοιτάζουν" προς τους εσωτερικούς τοίχους του χώρου και όχι π.χ. προς τα παράθυρα.Τοποθέτηση

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης τοποθετούνται με 4 απλά βήματα:Τοποθέτηση στον ΤοίχοΒήμα 1: Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 1 μέτρο πάνω από το δάπεδο. Σημειώστε τη θέση των οπών για την τοποθέτηση τους στον τοίχο.

Βήμα 2: Κάνετε με το τρυπάνι 4 τρύπες για τα στηρίγματα σε κάθε τοίχο. Τοποθετείτε μια βίδα σε κάθε μία από τις 4 τρύπες .Βήμα 3: Κρεμάστε το πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης.


Βήμα 4: Συνδέετε το καλώδιο στην πρίζα και προαιρετικά το συνδέετε με ένα θερμοστάτη.Τοποθέτηση στο Ταβάνι


Βήμα 1: Η εγκατάσταση των πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης στο ταβάνι απαιτεί δύο άτομα. Σημειώστε τη θέση των οπών για την τοποθέτηση τους στο ταβάνι.


Βήμα 2: Κάνετε με το τρυπάνι 4 τρύπες για τα στηρίγματα στο ταβάνι. Τοποθετείτε μια βίδα σε κάθε μία από τις 4 τρύπες και βιδώστε γερά.


Βήμα 3: Με τη βοήθεια ενός ακόμα ατόμου κρεμάστε το πάνελ υπέρυθρης τεχνολογίας βεβαιώνοντας ότι έχει κουμπώσει και στις 4 οπές.


Βήμα 4: Συνδέετε το καλώδιο στην πρίζα και προαιρετικά το συνδέετε με ένα θερμοστάτη

Συμβουλή μας είναι να βεβαιωθείτε ότι τα υπέρυθρα κύματα δεν εμποδίζονται από τυχόν εμπόδια στο χώρο.Ηλεκτρικές απαιτήσειςΤα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης που εισάγονται για λογαριασμό της EnergyLand χρησιμοποιούν χαμηλή τάση (το μεγαλύτερο χρειάζεται μέχρι 950 Watt) και συνδέονται σε μια τυπική πρίζα. Όταν εγκατασταθούν πολλά πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης σε ένα δωμάτιο (όπως πχ το σαλόνι), θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εκάστοτε ιδιαιτερότητες του οικιακού ηλεκτρικού κυκλώματος (συσκευές, συνδέσεις κοκ) προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα (πτώση τάσης, κλείσιμο ασφάλειας πίνακα κλπ).Κατά την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού, επέκταση ή ανακαίνιση, θα ήταν προτιμότερο να δημιουργήσετε χωριστά κυκλώματα για την εγκατάσταση των πάνελ.Συμβουλευτείτε τον ηλεκτρολόγο σας.

Copyright © 2018 Energyland. energyland.gr