Υγεία-Ασφάλεια

Σύμφωνα με τον Δρ Aaron M. Flickstein η βαθιά διείσδυση που επιτυγχάνουν οι υπέρυθρες ακτίνες (πάνω από μιάμιση ίντσα μέσα στον ιστό του σώματος) δίνουν μια θερμαντική επίδραση στο μυϊκό ιστό και τα εσωτερικά όργανα. Το σώμα ανταποκρίνεται σε αυτή την θερμότητα με μια παρακινούμενη απο τον υποθάλαμο αυξηση τόσο του όγκου όσο και του ρυθμού της καρδιάς. Το ελαφράς μορφής στρες είναι ευεργετικό λόγω της καρδιααγγειακής διέγερσης που προκαλείται.

Ως επιβεβαίωση της εγκυρότητας αυτής της μορφής καρδιαγγειακής καταστασης, εκτεταμένη έρευνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τη NASA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπέρυθρη διέγερση της καρδιακής λειτουργίας θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να διατηρηθεί η καρδιαγγειακή κατάσταση των αμερικανών αστροναυτών κατά τη διάρκεια μακροχρόνιων διαστημικών πτήσεων.

Βελτιώσεις του μυοσκελετικού συστήματος με χρήση Υπέρυθρης Θέρμανσης


Επιδράσεις της υπέρυθρης θέρμανσης στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Η μελέτη μιας περίπτωσης που αναφέρθηκε στη Σουηδία είχε να κάνει με έναν άνδρα 70 ετών που έπασχε από ρευματοειδή αρθρίτιδα ακολουθούμενη απο οξύ ρευματικό πυρετό. Είχε φτάσει τα τοξικά όριά του από τις ενέσεις χρυσού και η ταχύτητα καθίζησης των ερυθρών του (ΤΚΕ) ήταν ακόμα στο 125. Μετά την χρήση ενός συστήματος υπέρυθρης θέρμανσης για λιγότερο από πέντε μήνες, η ΤΚΕ του μειώθηκε στο 11.

Ο ρευματολόγος συνεργάστηκε με ένα κορίτσι 14 χρονών από την Σουηδία που δυσκολευόταν να κατέβει σκαλιά, λόγω του πόνου στα γόνατα που είχε από την ηλικία των οκτώ. Αυτός ο θεραπευτής είπε στη μητέρα της, ότι το κορίτσι θα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι εντός διετίας αν δεν άρχιζε θεραπεία με κορτικοστεροειδή χρυσό. Μετά από τρεις θεραπείες με υπέρυθρες, άρχισε να γίνεται πιο ευέλικτη και εν συνεχεία ξεκίνησε χορευτικά μαθήματα, χωρίς τη βοήθεια συμβατικών προσεγγίσεων στην αποκατάσταση της.

Μια κλινική μελέτη στην Ιαπωνία ανέφερε μια επιτυχημένη λύση επτά από στις επτά περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας που έλαβαν υπέρυθρη θεραπεία σε ολόκληρο το σώμα. Αυτές οι περιπτώσεις και οι κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι η περαιτέρω μελέτη είναι δικαιολογημένη για τη χρήση της υπέρυθρης θεραπείας ολόκληρου του σώματος στη φροντίδα των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.


Άλλες θεραπευτικές ιδιότητες της Υπέρυθρης Θέρμανσης


1. Η υπέρυθρη θέρμανση αυξάνει την επιμήκυνση των ιστών κολλαγόνου.

2. Η υπέρυθρη θέρμανση μειώνει την δυσκαμψία των αρθρώσεων.

3. Η υπέρυθρη θέρμανση ανακουφίζει από τους μυϊκούς σπασμούς.

4. Η υπέρυθρη θερμική θεραπεία οδηγεί στην ανακούφιση του πόνου.

5. Η υπέρυθρη θέρμανση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

6. Η υπέρυθρη θέρμανση βοηθά στην επίλυση των φλεγμονωδών διηθήσεων, οίδημα, και εξιδρώματα.

7. Η υπέρυθρη θέρμανση εισήχθη στη θεραπεία του καρκίνου.

8. Η υπέρυθρη θέρμανση επηρεάζει τους τραυματισμούς μαλακών ιστών.

Copyright © 2018 Energyland. energyland.gr